Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

UTJECAJ TEHNOLOŠKOG POSTUPKA PRI HIDROLIZI PERJA NA NUTRITIVNU VRIJEDNOST DOBIVENIH HRANIVA

Srđan Stojanović ; Tehnološki fakultet, Institut za tehnologiju stočne hrane, Novi Sad, Srbija
Milutin Ristić ; Tehnološki fakultet, Institut za tehnologiju stočne hrane, Novi Sad, Srbija
Šandor Kormanjoš ; Tehnološki fakultet, Institut za tehnologiju stočne hrane, Novi Sad, Srbija


Puni tekst: hrvatski pdf 1.724 Kb

str. 171-180

preuzimanja: 248

citiraj


Sažetak

Ispitivan ie utjecaj termohidrolize brašna od perja pri pritisku od
3,6, 3,8 i 4,2 bara u vremenu trajanja hidrolize od 20 minuta. Nutritivna vrijednost proteina hidroliziranog perja komparirana je sa nutritivnom vrednošću proteina sojine sačme. Na osnovu izvedenih istraživanja, dobivenih i proučenih eksperimentalnih podataka o utjecaju tehnološkog postupka pri hidrolizi perja na nutritivinu vrijednost dobivenih hraniva, mogu se dati sljedeći zaključci:
Termohidrolizirano brašno od perja pri pritisku od 3,6, 3,8 i 4,2 bara u vremenu traiania hidrolize od 20 minuta, dopunjeno u smjesama sa limitirajućim aminokiselinama - sintetičkim lizinom i sintetičkim metioninom imalo ie povoljan efekat na proizvodne performanse tovnih pilića: veći prirast i efikasniju konverziju hrane.

Ključne riječi

Hrčak ID:

162201

URI

https://hrcak.srce.hr/162201

Datum izdavanja:

26.7.1991.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 860 *