Stručni rad
Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača
Zdravko Matotan
; Podravka d.d. Koprivnica
Puni tekst: hrvatski pdf 1.649 Kb
str. 4-34
preuzimanja: 3.351
citiraj
APA 6th Edition
Matotan, Z. (2006). Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača. Glasnik Zaštite Bilja, 29 (4), 4-34. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/164265
MLA 8th Edition
Matotan, Zdravko. "Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 29, br. 4, 2006, str. 4-34. https://hrcak.srce.hr/164265. Citirano 18.11.2024.
Chicago 17th Edition
Matotan, Zdravko. "Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača." Glasnik Zaštite Bilja 29, br. 4 (2006): 4-34. https://hrcak.srce.hr/164265
Harvard
Matotan, Z. (2006). 'Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača', Glasnik Zaštite Bilja, 29(4), str. 4-34. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/164265 (Datum pristupa: 18.11.2024.)
Vancouver
Matotan Z. Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2006 [pristupljeno 18.11.2024.];29(4):4-34. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/164265
IEEE
Z. Matotan, "Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača", Glasnik Zaštite Bilja, vol.29, br. 4, str. 4-34, 2006. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/164265. [Citirano: 18.11.2024.]
Puni tekst: engleski pdf 1.649 Kb
str. 34-34
preuzimanja: 275
citiraj
APA 6th Edition
Matotan, Z. (2006). Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača. Glasnik Zaštite Bilja, 29 (4), 4-34. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/164265
MLA 8th Edition
Matotan, Zdravko. "Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 29, br. 4, 2006, str. 4-34. https://hrcak.srce.hr/164265. Citirano 18.11.2024.
Chicago 17th Edition
Matotan, Zdravko. "Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača." Glasnik Zaštite Bilja 29, br. 4 (2006): 4-34. https://hrcak.srce.hr/164265
Harvard
Matotan, Z. (2006). 'Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača', Glasnik Zaštite Bilja, 29(4), str. 4-34. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/164265 (Datum pristupa: 18.11.2024.)
Vancouver
Matotan Z. Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2006 [pristupljeno 18.11.2024.];29(4):4-34. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/164265
IEEE
Z. Matotan, "Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača", Glasnik Zaštite Bilja, vol.29, br. 4, str. 4-34, 2006. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/164265. [Citirano: 18.11.2024.]
Sažetak
Kupusnjače su najzastupljenije povrtne kulture u Hrvatskoj. Iako ih se uzgaja veći broj vrsta u komercijalnoj su proizvodnji najzastupljeniji kupus, kelj, cvjetača, brokula i kelj pupčar. U radu je obrađena tehnologija proizvodnje navedenih povrtnih vrsta s posebnim naglaskom na zahtjeve prema vanjskim uvjetima i tlu, obradi tla, gnojidbi, uzgoju presadnica, tehnici sadnje te berbe. Za svaku je vrstu dat opis u proizvodnji najzastupjenijih sorti upisanih na Sortnu listu Republike Hrvatske s naznačenom dužinom vegetacije i preporučenim sklopom.
Ključne riječi
kupus; kelj; cvjetača; brokula; kelj pupčar; tehnologija proizvodnje; sortiment
Hrčak ID:
164265
URI
https://hrcak.srce.hr/164265
Datum izdavanja:
28.6.2006.
Podaci na drugim jezicima:
engleski
Posjeta: 4.730
*