Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Temperatura adaptacije i ishrana

S. Galineo ; Fiziološki zavod Prirodno-matematičkog fakulteta, Beograd


Puni tekst: srpski pdf 3.873 Kb

str. 295-301

preuzimanja: 389

citiraj


Sažetak

Pokazano je, da odrasli beli pacovi. mužjaci, hranjeni ad libitum slaninom, ribljim mesom i škrobom, troše više hrane, kad su adaptirani na temperaturu okoline od oko 0°C, nego kad su adaptirani na oko 25°C. Iako u ovim eksperimentima mast pretstavlja najveći izvor kalorija za pacova i u toploj i u hladnoj sredini, pri slobodnom izboru hrane životinje troše u hladnoj sredini pored više masti i više belančevina nego u toploj sredini.

Ključne riječi

Hrčak ID:

186534

URI

https://hrcak.srce.hr/186534

Datum izdavanja:

19.12.1955.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.180 *