Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Funkcionalna hrana OMEGA-3 konzumna jaja

Gordana Kralik ; Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek


Puni tekst: hrvatski pdf 357 Kb

str. 279-280

preuzimanja: 272

citiraj


Sažetak

Omega 3 masne kiseline važna su strukturna komponenta tkiva, pomažu u regulaciji niza bioloških funkcija i neophodne su za normalan rast i razvoj. Budući da ih ljudski organizam ne može samostalno sintetizirati, a pripadaju esencijalnim masnim kiselinama, nužno ih je u organizam unositi odgovarajućom hranom u poželjnom omjeru. Klinički je dokazano njihovo pozitivno djelovanje na cjelokupno zdravlje pa ih smatramo bioaktivnim masnim kiselinama. Neophodne4 su u kvalitetnoj uravnoteženoj prehrani.

Ključne riječi

Omega-3; jaja; bioaktivne masne kiseline

Hrčak ID:

221877

URI

https://hrcak.srce.hr/221877

Datum izdavanja:

16.5.2019.

Posjeta: 953 *