Skoči na glavni sadržaj

Recenzija, Prikaz slučaja

ZNANSTVENA POSVETA ISTAKNUTOJ PREDSTAVNICI RIJEČKE KROATISTIKE Prikaz knjige OD FONOLOGIJE DO LEKSIKOLOGIJE: Zbornik u čast Mariji Turk Uredila Diana Stolac Rijeka: Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet, Odsjek za kroatistiku, 2018.

Aleksandar Mijatović ; Filozofski fakultet Rijeka


Puni tekst: hrvatski pdf 422 Kb

str. 321-328

preuzimanja: 220

citiraj


Sažetak

Od fonologije do leksikologije je zbornik koji je u čast prof. dr. sc. Mariji Turk priredio njezin matični Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Zbornik je objavljen kao 6. knjiga Biblioteke časopisa Fluminensia a urednica je prof. dr. sc. Diana Stolac. Profesorica Turk na Odsjeku je za kroatistiku, jednoj od najstarijih ustrojbenih jedinica Filozofskog fakulteta u Rijeci, radila od najranijih dana, izgradivši ondje znanstveno-nastavnu karijeru od asistentice sve do redovite profesorice u trajnom zvanju. U Od fonologije do leksikologije: Zborniku u čast Mariji Turk znanstvenog rada laureatkinje dotakli su se kolegice i kolege iz tih prvih, osnivačkih, desetljeća, riječkog Odsjeka za kroatistiku, njezini nekadašnji studenti a danas ugledni profesori i znanstvenici riječke kroatistike te znanstvenici s drugih visokoškolskih i znanstvenih institucija.

Ključne riječi

Marija Turk; suvremeni hrvatski standardni jezik; lingvistika jezičnih dodira; leksikologija; frazeologija; dijalektologija; germanistika; morfonologija

Hrčak ID:

223225

URI

https://hrcak.srce.hr/223225

Datum izdavanja:

23.7.2019.

Posjeta: 754 *