Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Sigurnost hrane kroz analitičke laboratorije

Marijan Katalenić ; Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Zagreb, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski PDF 337 Kb

verzije

str. 149-156

preuzimanja: 50

citiraj


Sažetak

Zdravstvena ispravnost je pojam koji je subordinantan sigurnosti hrane a analize u specijaliziranim laboratorijima potvrda cijelog sustava proizvodnje hrane od polja do stola. Laboratoriji HZJZ su kroz desetljeća rada u kontroli hrane slijedili međunarodne tijekove od dobre laboratorijske prakse do usvajanja postupaka prema normi HR EN ISO 17025. Treba se sjetiti i početaka, posebno ljudi koji su svojim znanjem i imaginacijom gradili naš sustav. Danas je izazov održati visoke standarde , opremljenost i stručnost koji se traže od laboratorija, ali to smatramo obavezom s obzirom na povijesni slijed.

Ključne riječi

hrana,sigurnost hrane,laboratoriji

Hrčak ID:

297127

URI

https://hrcak.srce.hr/297127

Datum izdavanja:

7.10.2013.

Posjeta: 112 *