Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Projekt dobrovoljnog nasumičnog testiranja učenika na droge u srednjoj školi Pakrac (Overview of the high school voluntary random drug testing project in Pakrac city)

Dejvid Zombori ; Zavod za javno zdravstvo Požeško­slavonske županije, Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti


Puni tekst: hrvatski PDF 63 Kb

verzije

preuzimanja: 44

citiraj


Sažetak

Uspoređujući se s iskustvima drugih možemo biti izuzetno zadovoljni odazivom roditelja koji su prepoznali značaj i mogućnosti jednog ovakvog projekta vjerujemo zahvaljujući kvalitetno odrađenom informiranju. Do kraja školske godine testirali smo 92 učenika što je neznatno manje od planiranih 100. Š to nas posebno veseli niti jedan učenik/ica nije testiran pozitivno, samu situaciju testiranja većina ipak nije doživjela negativno. Neki su učenici čak testiranje doživjeli kao mogućnost da pokažu roditeljima kako s drogom nemaju ništa i kao mogućnost da afirmiraju svoje samopoštovanje. Još je rano za donošenje dalekosežnijih zaključaka, ostaje da se vidi kakav će impact u odnosu na postavljene ciljeve škole bez droge u našem okružju imati ovakav tip preventivnih aktivnosti.

Ključne riječi

ovisnosti,prevencija,testiranje,rano otkrivanje

Hrčak ID:

297525

URI

https://hrcak.srce.hr/297525

Datum izdavanja:

7.7.2009.

Posjeta: 86 *