Stručni rad
Uloga Zavoda za javno zdravstvo pri uspostavi HACCP sustava kod subjekata koji posluju sa hranom na području Krapinsko-zagorske županije
Damir Sinković
; Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, Higijensko-epidemiološka služba, HACCP tim
Sažetak
Donošenjem Zakona o hrani i vezanih pravilnika (uz izvjesne odgode), 2009. godine je stupila na
snagu obveza svih Subjekata u poslovanju sa hranom (u daljnjem tekstu SPH) da svoje poslovanje
usklade sa načelima HACCP sustava.
Područje KZŽ je uglavnom ruralno, ali bez značajnijih objekata primarne prerade hrane. Velika
većina objekata koji podliježu navedenoj obvezi, jesu objekti koji pružaju turističkougostiteljske ili
trgovačke usluge. To su uglavnom manji objekti, raštrkani po županiji, sa ponekad neadekvatnim
preduvjetnim programima za implementaciju HACCP sustava.
Ključne riječi
Hrčak ID:
297654
URI
Datum izdavanja:
7.4.2011.
Posjeta: 258 *