Stručni rad
Djelokrug rada i zaduženja zdravstvenih djelatnika pri čuvanju i skladištenju cjepiva (Responsibilities and assignments of health care professionals in vaccine storing and warehousing)
Igor Stojaković
; Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije
Sažetak
Hladni lanac, princip uz pomoć kojeg se cjepiva čuvaju i distribuiraju na
odgovarajućoj temperaturi temelj je očuvanja učinkovitosti cjepiva. Cijeli sustav od
proizvodnje, pohrane, čuvanja, distribucije do ordinacije koja će se cjepivo primijeniti mora
održati temperaturne granice propisane za svako cjepivo. Najčešće temperature za pohranu
cjepiva kreću se od +2°C do +8°C. U većini slučajeva princip hladnog lanca svodi se na
temperaturne raspone, iako je princip hladnog lanca puno više od toga.
Ključne riječi
hladni lanac,cjepivo,čuvanje cjepiva,skladištenje cjepiva
Hrčak ID:
297708
URI
Datum izdavanja:
7.10.2008.
Posjeta: 308 *