Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Djelokrug rada i zaduženja zdravstvenih djelatnika pri čuvanju i skladištenju cjepiva (Responsibilities and assignments of health care professionals in vaccine storing and warehousing)

Igor Stojaković ; Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije


Puni tekst: hrvatski PDF 240 Kb

verzije

preuzimanja: 41

citiraj


Sažetak

Hladni lanac, princip uz pomoć kojeg se cjepiva čuvaju i distribuiraju na
odgovarajućoj temperaturi temelj je očuvanja učinkovitosti cjepiva. Cijeli sustav od
proizvodnje, pohrane, čuvanja, distribucije do ordinacije koja će se cjepivo primijeniti mora
održati temperaturne granice propisane za svako cjepivo. Najčešće temperature za pohranu
cjepiva kreću se od +2°C do +8°C. U većini slučajeva princip hladnog lanca svodi se na
temperaturne raspone, iako je princip hladnog lanca puno više od toga.

Ključne riječi

hladni lanac,cjepivo,čuvanje cjepiva,skladištenje cjepiva

Hrčak ID:

297708

URI

https://hrcak.srce.hr/297708

Datum izdavanja:

7.10.2008.

Posjeta: 77 *