Stručni rad
Kvaliteta prehrane u dječjim vrtićima Primorsko-goranske županije
Sandra Pavičić Žeželj
; Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije
Gordana Kenđel Jovanović
; Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije
Đulija Malatestinić
; Upravni odjel za zdravstvo Primorsko-goranske županije
Suzana Janković
; Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije
Sažetak
Cilj rada bio je prikazati način izrade jelovnika i kvalitetu prehrane u dječjim vrtićima na području Primorsko-goranske županije. Jelovnik se izrađuje na temelju energetskih i prehrambenih potreba djece predškolske dobi u skladu s hrvatskim preporukama. Jelovnik je sastavljen od raznovrsnih, sezonskih namirnica i napravljen za dva perioda: jesen-zima i proljeće-ljeto, u četiri različita tipa koji se smjenjuju svakog tjedna u mjesecu. Kontinuirano se, metodom duplih obroka tijekom posljednjih dvadeset godina, provodi zdravstvena kontrola kakvoće prehrane u dvadeset dječjih vrtića na području PGŽ, koja obuhvaća energetsku i prehrambenu analizu cjelodnevnih obroka hrane s obzirom na preporuke.
Ključne riječi
prehrana u dječjim vrtićima,jelovnik vrtića
Hrčak ID:
298344
URI
Datum izdavanja:
7.1.2015.
Posjeta: 339 *