Skoči na glavni sadržaj

Uvodnik

Zašto tema "Hrana i zdravlje?"

Marijan Katalenić


Puni tekst: hrvatski PDF 118 Kb

verzije

preuzimanja: 34

citiraj


Sažetak

Treba li otvoriti raspravu o povezanosti hrane i zdravlja u Hrvatskoj? Pogledajmo kako je to u europskoj zajednici.Početkom veljače ove godine izašao je prikaz percepcije potrošača EU u pogledu rizika koji se povezuje sa sigurnošću hrane i jasno utjecaja na zdravlje . Istraživanje je vodila Europska agencija za hranu (EFSA) i Uprava Europske komisije za zaštitu zdravlja potrošača (DG SANCO) . Uglavnom , mišljenje potrošača je na prvi pogled pozitivno , kao i zabrinutost da je hrana jedan od čimbenika koji utječe na zdravlje ljudi. Prepoznata je i pozitivno ocijenjena uloga institucija vlasti koje se o tome brinu.U komunikacijama s javnošću koja se odnosi na rizik treba također uzeti u obzir da potrošači više vjeruju informacijama i medijima koja pokrivaju ta područja. Da li nešto poduzimaju u vezi s time , vidjeti će se u daljem tekstu o anketi.

Ključne riječi

Hrčak ID:

298462

URI

https://hrcak.srce.hr/298462

Datum izdavanja:

29.2.2016.

Posjeta: 110 *