Skoči na glavni sadržaj

Ostalo

Sustav osiguranja zdravstvene ispravnosti hrane u Hrvatskoj

Krunoslav Capak ; Hrvatski zavod za javno zdravstvo


Puni tekst: hrvatski PDF 141 Kb

preuzimanja: 155

citiraj


Sažetak

Opskrba dovoljnim količinama zdravstveno ispravne hrane i pravilna prehrana je jedan od osnovnih temelja zdravlja stanovništva. Za osiguranje i zaštitu zdravlja hrana mora biti ne samo odgovarajućeg prehrambenog sastava, nego treba biti i zdravstveno ispravna, odnosno, ne smije sadržavati štetne bološke, kemijske i fizikalne komponente kao posljedicu neadekvatnih higijenskih uvjeta proizvodnje, prerade i pripreme, industrijskog onečišćenja okoliša i neadekvatnih agrotehničkih i veterinarskih mjera, u količinama koje mogu biti opasne za zdravlje ljudi.

Ključne riječi

zdravstvena ispravnost,politika zdravstvene ispravnosti,potrošač

Hrčak ID:

298480

URI

https://hrcak.srce.hr/298480

Datum izdavanja:

29.2.2016.

Posjeta: 363 *