Skoči na glavni sadržaj

Ostalo

Prehrambeni aditivi

Marijan Katalenić ; Sluzba za zdravstvenu ekologiju Hrvatski zavod za javno zdravstvo


Puni tekst: hrvatski PDF 164 Kb

preuzimanja: 151

citiraj


Sažetak

Uz umjerenu i raznoliku prehranu ne postoji bojazan da ljudi koji se hrane industrijski prerađenom hranom unesu prehrambene aditive više od prihvatljivog dnevnog unosa. Prihvatljivi dnevni unos znači da se određeni aditiv u tim količinama može konzumirati cijeli život, svaki dan, a da nema posljedica na zdravlje čovjeka. Veliki broj aditiva razgrađuje se obavljajući svoju ulogu u tijeku tehnološke proizvodnje, a samo manji dio zaostaje u gotovom proizvodu.

Ključne riječi

prehrambeni aditivi

Hrčak ID:

298493

URI

https://hrcak.srce.hr/298493

Datum izdavanja:

29.2.2016.

Posjeta: 339 *