Skoči na glavni sadržaj

Ostalo

Kritički osvrt: Sadržaj i iskustva implementacije bolničkog informacijskog sustava

Ivica Pale ; b4b d.o.o.


Puni tekst: hrvatski PDF 134 Kb

str. 115-118

preuzimanja: 43

citiraj


Sažetak

Proces informatizacije bolničkih zdravstvenih ustanova svakako je značajni korak u stalnom poboljšavanju zdravstvene skrbi za pacijenta, te povećavanju efikasnosti poslovanja bolničkih ustanova. Pored toga, kroz kreiranje integiranog informacijskog sustava u bolničkoj zdravstvenoj ustanovi stvaraju se nužne pretpostavke za uključivanje bolničkih ustanova u razvoj ukupnog informacijskog društva, što svakako predstavlja strateški cilj na razini Države.

Uvažavajući značaj informatizacije zdravstvenog sustava Republike Hrvatske, Ministarstvo zdravstva je svojom odlukom o načinu, vremenu i mjestu provođenja pokusnog rada za odabir Aplikativnog rješenja sa stavljanjem u funkciju integriranog bolničkog informacijskog sustava (IBIS, odnosno BIS) Republike Hrvatske iz ožujka 2003., pokrenulo pilot projekte u četiri bolničke ustanove u Hrvatskoj. Jedna od njih je i Opća bolnica “Sveti Duh”, u kojoj je projekt realiziran zajedničkim naporima zaposlenika bolnice i konzultantske kuće b4b d.o.o. iz Zagreba.

Cilj je ovog osvrta dati osnovni pregled realiziranja uvođenja integriranog informacijskog sustava u Opću bolnicu «Sveti Duh», a kroz prikaz samog informacijskog rješenja i opis projekta uvođenja.

Ključne riječi

Hrčak ID:

298695

URI

https://hrcak.srce.hr/298695

Datum izdavanja:

29.2.2016.

Posjeta: 96 *