Skoči na glavni sadržaj

Ostalo

Monitoring štetnih tvari u hrani

Rajka Javor Paris ; Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Pula, Hrvatska
Vesna Hrastar-Kostešić ; Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Pula, Hrvatska
Liviana Mandalinić ; Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Pula, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski PDF 64 Kb

str. 213-214

preuzimanja: 44

citiraj


Sažetak

Prema pozivu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i rad prijavili smo nekoliko programa iz javno-zdravstvenih potreba u Istarskoj županiji za 2005. godinu:
a) Program praćenja sadržaja metala (Pb, Cd) u krumpiru, kupusu, salati zelene tržnice Istre
b) Program praćenja sadržaja histamina u plavoj ribi u ribarnicama Istre
c) Program praćenja mikrobiološke ispravnosti „zdrave hrane“ (žitarice, sušeno voće, mlinski proizvodi i njihove mješavine iz prometa (trgovine, zelene tržnice) Istre.

Ključne riječi

povrće; plava riba; žitarice; sušeno voće; metali; histamin; mikrobiologija; Istra

Hrčak ID:

298715

URI

https://hrcak.srce.hr/298715

Datum izdavanja:

29.2.2016.

Posjeta: 109 *