Ostalo
Monitoring štetnih tvari u hrani
Rajka Javor Paris
; Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Pula, Hrvatska
Vesna Hrastar-Kostešić
; Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Pula, Hrvatska
Liviana Mandalinić
; Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Pula, Hrvatska
Sažetak
Prema pozivu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i rad prijavili smo nekoliko programa iz javno-zdravstvenih potreba u Istarskoj županiji za 2005. godinu:
a) Program praćenja sadržaja metala (Pb, Cd) u krumpiru, kupusu, salati zelene tržnice Istre
b) Program praćenja sadržaja histamina u plavoj ribi u ribarnicama Istre
c) Program praćenja mikrobiološke ispravnosti „zdrave hrane“ (žitarice, sušeno voće, mlinski proizvodi i njihove mješavine iz prometa (trgovine, zelene tržnice) Istre.
Ključne riječi
povrće; plava riba; žitarice; sušeno voće; metali; histamin; mikrobiologija; Istra
Hrčak ID:
298715
URI
Datum izdavanja:
29.2.2016.
Posjeta: 308 *