Prethodno priopćenje
ODGOVOR RESTORANSKIH DJELATNOSTI NA FINANCIJSKU KRIZU
Marko Kukanja
orcid.org/0000-0003-0637-3337
; University of Primorska Faculty of Tourism Studies, Portorož, Slovenia
Tanja Planinc
; University of Primorska Faculty of Tourism Studies, Portorož, Slovenia
Sažetak
Istraživanje se bavi praksama upravljanja kriznim situacijama u restoranskim djelatnostima. Istraživanje je provedeno u općini Piran, najrazvijenijoj općini u Sloveniji u odjelu turizma. Istražuju se razlike u odgovoru restoranskih djelatnosti na ekonomsku krizu. Fokus je na upotrebi različitih praksi operativnog upravljanja kriznim situacijama. Rezultati pokazuju da u cijelosti nema statistički važnih razlika u operativnom upravljanju kriznim situacijama u kontekstu različitih F&B objekata, oblika organizacije posla i vlasničke strukture F&B objekata. U zaključku se predlažu buduća istraživanja, ali i korisne informacije za upravitelje ugostiteljskih objekata.
Ključne riječi
recesija; upravljanje kriznim situacijama; restoraterstvo; općina Piran
Hrčak ID:
104527
URI
Datum izdavanja:
28.6.2013.
Posjeta: 4.179 *