Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Badmintonski turniri djelatnika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje kao oblik sportske rekreacije te promicanja zdravstvene kulture

Joško Sindik
Viktor Puljić


Puni tekst: hrvatski pdf 670 Kb

verzije

preuzimanja: 35

citiraj


Sažetak

Sukladno suvremenim ciljevima zdravstvenog odgoja, tj. zdravstvenog odgoja kao socijalne akcije, zdravlje se promiče kao društvena ideja i vrijednost. Za zdravlje je najpreporučljiviji oblik tjelesne aktivnosti onaj koji propisuju ciljevi sportske rekreacije. Polazeći od ciljeva zdravstvenog odgoja, te principa sportske rekreacije, proveli smo istraživanje nekih motivacijskih aspekata te stavova djelatnika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje o nedavno održanom rekreacijskom badminton turniru. Cilj našeg istraživanja bio je utvrditi karakteristike doživljaja tog turnira od strane bivših te aktualnih sudionika turnira.
Rezultati ankete za sudionike istraživanja su pokazali da su karakteristike doživljaja rekreativnog badmintonskog turnira iznimno pozitivne. Na temelju brojnih pokazatelja, temeljne smjernice organizacije turnira, kao i rekreacijski i zdravstveno-odgojni ciljevi turnira, u kontekstu djelatnika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, su ostvareni.

Ključne riječi

kvaliteta; stilovi; zdravlje; metode; natjecanja; ciljevi

Hrčak ID:

310476

URI

https://hrcak.srce.hr/310476

Datum izdavanja:

7.4.2010.

Posjeta: 91 *