Skoči na glavni sadržaj

Uvodnik

https://doi.org/10.26800/LV-145-11-12

Uvodna riječ

Jasna Mesarić ; Libertas međunarodno sveučilište Zagreb
Davor Štimac ; Specijalna bolnica Medico Rijeka – Pula


Puni tekst: hrvatski pdf 1.404 Kb

str. 339-339

preuzimanja: 57

citiraj

Preuzmi JATS datoteku


Sažetak

Ključne riječi

Hrčak ID:

313557

URI

https://hrcak.srce.hr/313557

Datum izdavanja:

22.1.2024.

Posjeta: 118 *



Poštovane članice i članovi Hrvatskoga liječničkog zbora, drage kolegice i kolege!

Kvaliteta zdravstvene zaštite i sigurnost pacijenata imperativi su svakoga zdravstvenog sustava, a mjerenje kvalitete pružene skrbi i sigurnosti pacijenta nezaobilazan su temelj stalnog poboljšavanja zdravstvene zaštite na svim razinama.

Poziv na suradnju i obradu tema u okviru kvalitete zdravstvene zaštite prihvatili su naši zdravstveni stručnjaci iz različitih medicinskih disciplina koji su u svoje radove ugradili dimenzije kvalitete i sigurnosti pacijenta. Na kraju svakog članka navedena je referentna literatura, čime je čitatelju pružena mogućnost dodatnog informiranja o novim spoznajama u obrađenim područjima.

Vjerujemo da će ovaj tematski broj Liječničkog vjesnika povodom obilježavanja dvadesete obljetnice postojanja, rada i djelovanja Hrvatskog društva za poboljšanje kvalitete zdravstvene zaštite u okrilju Hrvatskoga liječničkog zbora svojim sadržajem privući zanimanje šireg kruga čitatelja i biti poticaj za daljnji razvoj i poboljšavanje kvalitete skrbi i sigurnosti pacijenta u našoj zemlji.

Svi članci u ovom tematskom broju recenzirani su i jezično lektorirani prije prihvaćanja za objavljivanje. Zahvaljujemo cjelokupnom uredničkom odboru Liječničkog vjesnika na čelu s prof. dr. sc. Branimirom Anićem, dr. med., na ukazanom povjerenju i prilici za objavu ovih stručnih članaka.

Hvala i svim autorima radova koji su ovim putem pridonijeli promicanju znanja i informacija u području kvalitete zdravstvene zaštite.

Gosti urednici:

Prof. dr. sc. Jasna Mesarić, dr. med., predsjednica HDZPKZZ

Libertas međunarodno sveučilište Zagreb

Prof. dr. sc. Davor Štimac, dr. med., prvi dopredsjednik HDZPKZZ

Specijalna bolnica Medico Rijeka – Pula

Jasna Mesarić1, Davor Štimac2

1Libertas međunarodno sveučilište Zagreb

2Specijalna bolnica Medico Rijeka – Pula


This display is generated from NISO JATS XML with jats-html.xsl. The XSLT engine is libxslt.