Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

ANALIZA PRIMJENJIVOSTI JALOVINE ZA POBOLJŠANJE SVOJSTAVA VODE U ULEKNUĆIMA ISPUNJENIM VODOM, NASTALIH SLIJEGANJEM U KARVINSKOM OKRUGU, REPUBLIKA ČEŠKA

Eva Pertile


Puni tekst: engleski pdf 97 Kb

str. 97-100

preuzimanja: 711

citiraj


Sažetak

U radu je prikazana analiza mogućnosti primjene jalovine za poboljšanje svojstava vode na temelju promatranja utjecaja jalovine na kvalitetu vode u uleknućima nastalih slijeganjem ispunjenih vodom. Procjena je izvedena na šesnaest lokacija gdje je u prošlosti jalovina korištena za poboljšanje sustava nasipa. Tijekom procjene utjecaja jalovine na hidrokemijski karakter vode u uleknućima, uočen je geokemijski utjecaj. U cilju usporedbe utjecaja jalovine na kvalitetu vode, praćene su promjene hidrokemijskih parametara na lokacijama bez jalovinskih nasipa, s nasipima djelomično izrađenim od jalovine i nasipa izrađenih od jalovine u cijelosti.

Ključne riječi

jalovina; uleknuća nastala slijeganjem ispunjena vodom; kvaliteta vode; hidrokemijski parametri; poboljšanje svojstava vode

Hrčak ID:

30488

URI

https://hrcak.srce.hr/30488

Datum izdavanja:

4.12.2008.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.878 *