Stručni rad
Uloga mljekara u proizvodnji školskih dječjih obroka
Mijo Đogić
; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Sažetak
Poslije svršetka II. svjetskog rata nastojale su u našoj zemlji i u svijetu razne međunarodne organizacije poboljšati prehranu djece. Naša zemlja također, kao članica tih organizacija, primala je pomoć, a davala je i određeni dio pomoći tim organizacijama. Pomoć je raspodjeljivala najprije »Unra«, zatim »Unicef«, a sada konačno društvena organizacija »Care« iz SAD. Ova pomoć dodjeljivana je našoj zemlji u prehrambenim artiklima, kao npr. punomasni i bezmasni mliječni prah, maslac, biljna mast, sir, bakalar, šećer itd. Svrha ove akcije jest, da se s dodijeljenim artiklima poboljša prehrana naše djece u osnovnim školama, gimnazijama do velike mature, domovima učenika u privredi, djeci u socijalnim ustanovama itd.
Ključne riječi
školski obrok; mlijeko; dječji obrok; prehrana djece; prehrana mlijekom; zdravi obrok
Hrčak ID:
57635
URI
Datum izdavanja:
3.3.1957.
Posjeta: 1.076 *