Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Uloga mljekara u proizvodnji školskih dječjih obroka

Mijo Đogić ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 233 Kb

str. 63-64

preuzimanja: 458

citiraj


Sažetak

Poslije svršetka II. svjetskog rata nastojale su u našoj zemlji i u svijetu razne međunarodne organizacije poboljšati prehranu djece. Naša zemlja također, kao članica tih organizacija, primala je pomoć, a davala je i određeni dio pomoći tim organizacijama. Pomoć je raspodjeljivala najprije »Unra«, zatim »Unicef«, a sada konačno društvena organizacija »Care« iz SAD. Ova pomoć dodjeljivana je našoj zemlji u prehrambenim artiklima, kao npr. punomasni i bezmasni mliječni prah, maslac, biljna mast, sir, bakalar, šećer itd. Svrha ove akcije jest, da se s dodijeljenim artiklima poboljša prehrana naše djece u osnovnim školama, gimnazijama do velike mature, domovima učenika u privredi, djeci u socijalnim ustanovama itd.

Ključne riječi

školski obrok; mlijeko; dječji obrok; prehrana djece; prehrana mlijekom; zdravi obrok

Hrčak ID:

57635

URI

https://hrcak.srce.hr/57635

Datum izdavanja:

3.3.1957.

Posjeta: 1.076 *