Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Uticaj fizičko-kemijskih osobina mlječne masti na randman sira

Marko Stanišić ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Natalija Dozet
Sonja Sumenić


Puni tekst: hrvatski pdf 535 Kb

str. 74-78

preuzimanja: 657

citiraj


Sažetak

U proizvodnji sira sastavni dijelovi mlijeka su od presudne važnosti za kvalitetu i količinu dobivenog proizvoda. Sve komponente mlijeka nemaju jednaku ulogu u sirarstvu, najvažnije su masti i kazein. Mnogi autori izučavajući ulogu i karakteristike svake komponente, došli su do rezultata da brojni faktori djeluju na njihovu vrijednost u proizvodnji sira.

Ključne riječi

sir; randman sira; mliječna mast

Hrčak ID:

66232

URI

https://hrcak.srce.hr/66232

Datum izdavanja:

2.4.1972.

Posjeta: 1.312 *