Stručni rad
Pasterizacija mlijeka i vrhnja infra-crvenim zrakama
Silvija Miletić
; Poljoprivredni fakultet, Zagreb
Sažetak
Pred deset godina objavili su Keilling, Barret i Bidan rezultate ispitivanja efikasnosti pasterizacije mlijeka i vrhnja infra-crvenim zrakama. Pasterizacija je provedena u laboratorijskim (uređaj kapaciteta 60 lit./ sat) i industrijskim (uređaj kapaciteta 1.000 lit./sat) uvjetima, a kontrola efikasnosti pasterizacije izvršena je određivanjem ukupnog broja mikroorganizama, broja mikroorganizama mliječno-kiselog vrenja i broja B. coli u 1 ccm pasteriziranog mlijeka te utvrđivanjem da li je uništena fosfataza.
Ključne riječi
mlijeko; vrhnje; pasterizacija; infra-crvene zrake
Hrčak ID:
66613
URI
Datum izdavanja:
2.2.1961.
Posjeta: 1.142 *