Vijest
Mliječno-kiseli napitak "Snježok"
Puni tekst: hrvatski pdf 341 Kb
str. 15-16
preuzimanja: 387
citiraj
APA 6th Edition
(1962). Mliječno-kiseli napitak "Snježok". Mljekarstvo, 12 (1), 15-16. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/66680
MLA 8th Edition
"Mliječno-kiseli napitak "Snježok"." Mljekarstvo, vol. 12, br. 1, 1962, str. 15-16. https://hrcak.srce.hr/66680. Citirano 22.12.2024.
Chicago 17th Edition
"Mliječno-kiseli napitak "Snježok"." Mljekarstvo 12, br. 1 (1962): 15-16. https://hrcak.srce.hr/66680
Harvard
(1962). 'Mliječno-kiseli napitak "Snježok"', Mljekarstvo, 12(1), str. 15-16. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/66680 (Datum pristupa: 22.12.2024.)
Vancouver
Mliječno-kiseli napitak "Snježok". Mljekarstvo [Internet]. 1962 [pristupljeno 22.12.2024.];12(1):15-16. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/66680
IEEE
"Mliječno-kiseli napitak "Snježok"", Mljekarstvo, vol.12, br. 1, str. 15-16, 1962. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/66680. [Citirano: 22.12.2024.]
Sažetak
Tehnologija ovog napitka nije složena. U mlijeko, koje ne smije imati manje od 3,7 % masti, dodaje se 7 % šećera. Zatim se pasterizira na 85 do 92° u pločastom pasterizatoru. Iz njega mlijeko ide u homogenizator, gdje se 10 minuta homogenizira pod tlakom od 175 atmosfera.
Ključne riječi
Snježok; mliječno-kiseli napitak
Hrčak ID:
66680
URI
https://hrcak.srce.hr/66680
Datum izdavanja:
2.1.1962.
Posjeta: 948
*