Skip to the main content

Original scientific paper

Kvaliteta jogurta dobivenog primjenom ultrafiltracije

Metin Atamer ; Faculty of Agriculture, Department of Dairy Technology, Ankara, Turkey
Marijana Carić
Ljiljana Kulić


Full text: croatian pdf 1.091 Kb

page 163-170

downloads: 499

cite


Abstract

Proizveden je jogurt iz mlijeka koncentriranog ultrafiltracijom sa sadržajem suhe tvari 11-15% pri termičkom tretmanu od 90 °C/20 min i 95 °C/10 min. Istraživan je utjecaj suhe tvari i termičkog tretmana na kvalitetu tako proizvedenog jogurta određivanjem sadržaja pepela, proteina, mliječne kiseline, titrabilne kiselosti i pH vrijednosti i organoleptičkih karakteristika. Dobiveni rezultati pokazuju da se iz UF mlijeka suhe tvari 13 % pri termičkom tretmanu od 90 °C/20 min može proizvesti jogurt dobre kemijske i organoleptičke kvalitete.

Keywords

jogurt; ultrafiltracija; kvaliteta

Hrčak ID:

104961

URI

https://hrcak.srce.hr/104961

Publication date:

1.6.1987.

Article data in other languages: english

Visits: 1.235 *