Skip to the main content

Original scientific paper

Refleksometrijsko određivanje boje mlijeka i mliječnih proizvoda

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
A.I. Hasan
Vera Vujičić


Full text: croatian pdf 911 Kb

page 227-232

downloads: 552

cite


Abstract

Boja prehrambenih proizvoda pokazuje mnogo više nego samo jednu karakteristiku njegovog izgleda i njegovo organoleptičko svojstvo. U većini slučajeva boja, njen intenzitet i nijansa je odraz dubljih fizičko-kemijskih procesa proizvoda. Primjena objektivnog mjerenja boje još uvijek nije našla u organoleptičkoj ocjeni nego i u kontroli i standardiziranju tehnološkog procesa proizvoda.

Keywords

mlijeko; mliječni proizvodi; određivanje boje

Hrčak ID:

109583

URI

https://hrcak.srce.hr/109583

Publication date:

1.10.1976.

Article data in other languages: english

Visits: 1.406 *