Skip to the main content

Original scientific paper

Proizvodnja feta i teleme sira od ultrafiltriranog kravljeg i ovčjeg mlijeka

B. Veinoglou ; Poljoprivredni fakultet, Atena, Grčka
E. Voyatzoglou
E. Anifantakis


Full text: croatian pdf 489 Kb

page 30-32

downloads: 749

cite


Abstract

Ultrafiltracija je filtriranje tekućine kroz semipermeabilne membrane, a pod pritiskom membrane zadržavaju tvari molekularne težine veće od 1.000. Posljednjih godina ovu metodu koriste neke industrije za koncentriranje mlijeka i sirutke za različitu upotrebu. Prednosti koncentriranja mlijeka i sirutke ultrafiltracijom su uklanjanje vode, laktoze i mineralnih tvari bez promjene faze, a uz zadržavanje njihovih fizikalno-kemijskih osobina.

Keywords

sir; feta; teleme; ultrafiltrirano kravlje i ovčje mlijeko

Hrčak ID:

111306

URI

https://hrcak.srce.hr/111306

Publication date:

1.2.1978.

Article data in other languages: english

Visits: 1.642 *