Skip to the main content

Review article

Uloga pravilne prehrane u prevenciji bolesti srca i krvnih žila

Antoinette Kaić-Rak
Elika Mesaroš-Kanjski


Full text: croatian pdf 145 Kb

page 43-48

downloads: 1.501

cite


Abstract

U ovom radu razmatra se uloga prehrane i
moguća uzročna povezanost pojedinih prehrambenih tvari s
rizikom od nastanka i razvoja bolesti srca i krvnih žila. Navode
se preporuke za liječenje i primjenu terapije dijetom ovisno
o vrijednostima LDL-kolesterola u krvi. Također su spomenute
smjernice za primjenu dijete s ograničenjem unosa
ukupne količine masti i pojedinih vrsta masnih kiselina. Na
kraju navode se preporuke za pravilnu prehranu i poželjnu tjelesnu
masu.

Keywords

prehrana; masti; kolesterol; prevencija; bolesti srca i krvnih žila

Hrčak ID:

19183

URI

https://hrcak.srce.hr/19183

Publication date:

26.1.2000.

Article data in other languages: english

Visits: 3.310 *