Skip to the main content

Review article

Oksido-redukcijski potencijal mlijeka i mliječnih proizvoda

Angelina Palić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Željka Dikanović-Lučan


Full text: croatian pdf 1.378 Kb

page 133-142

downloads: 1.835

cite


Abstract

Mjerenje redoks potencijala pripada skupini fizikalnokemijskih metoda, relativno je brzo, točno i pouzdano, a rezultati daju uvid u oksidacijsku, odnosno redukcijsku sposobnost mlijeka te na taj način može poslužiti kao metoda pri određivanju kvalitete mlijeka i mliječnih proizvoda. Opisane su teorijske osnove i metode mjerenja redoks potencijala kao i dosadašnji rezultati istraživanja mlijeka, sira i jogurta.

Keywords

redoks potencijal; mlijeko; sir; jogurt

Hrčak ID:

95377

URI

https://hrcak.srce.hr/95377

Publication date:

10.4.1993.

Article data in other languages: english

Visits: 2.917 *