Original scientific paper
Lačan ne haje toliko za ljubav: gastronomija Dunda Maroja između srednjovjekovlja i renesanse
Jelena Ivanišević
Full text: croatian pdf 280 Kb
page 9-25
downloads: 2.496
cite
APA 6th Edition
Ivanišević, J. (2011). Lačan ne haje toliko za ljubav: gastronomija Dunda Maroja između srednjovjekovlja i renesanse. Anali Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku, (49), 9-25. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/70880
MLA 8th Edition
Ivanišević, Jelena. "Lačan ne haje toliko za ljubav: gastronomija Dunda Maroja između srednjovjekovlja i renesanse." Anali Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku, vol. , no. 49, 2011, pp. 9-25. https://hrcak.srce.hr/70880. Accessed 27 Nov. 2024.
Chicago 17th Edition
Ivanišević, Jelena. "Lačan ne haje toliko za ljubav: gastronomija Dunda Maroja između srednjovjekovlja i renesanse." Anali Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku , no. 49 (2011): 9-25. https://hrcak.srce.hr/70880
Harvard
Ivanišević, J. (2011). 'Lačan ne haje toliko za ljubav: gastronomija Dunda Maroja između srednjovjekovlja i renesanse', Anali Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku, (49), pp. 9-25. Available at: https://hrcak.srce.hr/70880 (Accessed 27 November 2024)
Vancouver
Ivanišević J. Lačan ne haje toliko za ljubav: gastronomija Dunda Maroja između srednjovjekovlja i renesanse. Anali Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku [Internet]. 2011 [cited 2024 November 27];(49):9-25. Available from: https://hrcak.srce.hr/70880
IEEE
J. Ivanišević, "Lačan ne haje toliko za ljubav: gastronomija Dunda Maroja između srednjovjekovlja i renesanse", Anali Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku, vol., no. 49, pp. 9-25, 2011. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/70880. [Accessed: 27 November 2024]
Abstract
Tema hrane u hrvatskoj književnosti rijetko je bila predmet istraživanja. Iako se o Marinu Držiću pisalo mnogo, tematska i motivska razina koja se tiče prehrane u Držićevu je pismu slabo osvijetljena. Ovaj će rad pokušati skicirati opseg korištenja motiva vezanih uz prehranu u komediji Dundo Maroje, pokazati koliki je utjecaj kulinarstva renesanse na jelovnike opisane u djelu, iščitati razlike u prehrani bogatih i siromašnih slojeva koje možemo rekonstruirati iz teksta, odnosno ukazati na višeslojnost i višeznačnost gastronomskih tema u Držićevu djelu.
Keywords
Hrčak ID:
70880
URI
https://hrcak.srce.hr/70880
Publication date:
29.6.2011.
Article data in other languages:
english
Visits: 4.149
*