Skip to the main content

Original scientific paper

Promjene u siru edamskog tipa tokom čuvanja

N. Taboršak ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ljubica Stojak
Ljerka Lešić
Blanka Koludrović
Vera Bašić
J. Pavlek


Full text: croatian pdf 1.060 Kb

page 3-10

downloads: 434

cite


Abstract

Sir edamskog tipa sazrijevao je u standardnim uvjetima zapakovan u šaran foliju. Zreli sir čuvan je na temperaturi 10 i 20 °C. U intervalima od 10 ili 20 dana praćene su organoleptičke, mikrobiološke i kemijske promjene u siru. Ispitivanja su prekinuta u trenutku kada uzorci više nisu odgovarali za potrošnju. Utvrđeno je vrijeme kada nastaju pojedine faze kvarenja i procijenjen optimalan rok održivosti sira u navedenim uvjetima.

Keywords

sir; edamac; čuvanje

Hrčak ID:

95966

URI

https://hrcak.srce.hr/95966

Publication date:

7.1.1985.

Article data in other languages: english

Visits: 969 *