Skip to the main content

Original scientific paper

Utjecaj tehnološkog procesa na kvalitetu UHT sterilizirane pavlake za lupanje

Anka Popović-Vranješ ; RO "Mljekarska industrija", Banja Luka
Elida Šehić


Full text: croatian pdf 1.429 Kb

page 73-82

downloads: 483

cite


Abstract

U radu je prikazan utjecaj predtretmana i procesa UHT sterilizacije na kvalitetu pavlake za lupanje (tučenje). Ukazano je na mogućnost industrijske proizvodnje UHT sterilizirane pavlake za lupanje, bez dodatka stabilizatora. Praćenjem kvaliteta u toku čuvanja utvrđeno je, da je za dug rok upotrebe, temperatura skladištenja vrlo važna. Skladištenje bez hlađenja, odražava se negativno na stabilnost pavlake i podobnost za lupanje.

Keywords

UHT sterilizirana pavlaka za lupanje; kvaliteta; tehnološki proces

Hrčak ID:

95983

URI

https://hrcak.srce.hr/95983

Publication date:

4.3.1985.

Article data in other languages: english

Visits: 1.001 *