Skip to the main content

Professional paper

Tabela za proračunavanje sadržaja bezmasne suhe tvari u mlijeku

Đorde Zonji ; Institut za mlekarstvo, Novi Beograd


Full text: croatian pdf 478 Kb

page 180-183

downloads: 545

cite


Abstract

Proračun sadržaja bezmasne suhe tvari u mlijeku može se izvršiti, između ostalog i putem Flajšmanovog obrasca (to je predviđeno i Pravilnikom o kvalitetu mlijeka i proizvoda od mlijeka). Kao što je poznato, za ovo proračunavanje potrebno je poznavati specifičnu težinu mlijeka i postotak masti. Uvrštavanjem ovih vrijednosti u obrazac, dolazi se do ukupnog sadržaja suhe tvari u mlijeku, a zatim oduzimanjem sadržaja masti od proračunatog sadržaja suhe tvari dobiva se bezmasna suha tvar mlijeka.

Keywords

mlijeko; sadržaj; bezmasna suha tvar

Hrčak ID:

96866

URI

https://hrcak.srce.hr/96866

Publication date:

1.8.1975.

Visits: 1.327 *