Skip to the main content

Professional paper

Rekontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda

Darko Škrinjar ; Dukat d.d., Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb


Full text: croatian pdf 1.917 Kb

page 169-178

downloads: 698

cite


Abstract

Često ustanovljujemo da pasterizirano mlijeko i ostali mliječni proizvodi (pasterizirani, sterilizirani i kratkotrajno sterilizirani), unatoč ispravno provedenoj toplinskoj obradi, nemaju određeni rok trajanja, već se prije isteka kvare i postaju opasni za zdravlje potrošača. Kvarenje nastaje u mljekarama ili u trgovinama, rjeđe kod potrošača. Govorimo o ponovnoj kontaminaciji, re-kontaminaciji i reinfekciji u mljekari ili kod potrošača

Keywords

mlijeko; mliječni proizvodi; rekontaminacija

Hrčak ID:

97040

URI

https://hrcak.srce.hr/97040

Publication date:

1.6.1980.

Visits: 1.192 *