Skip to the main content

Original scientific paper

Trapist - I. Sastav

Dimitrije Sabadoš ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Branka Rajšić


Full text: croatian pdf 896 Kb

page 291-297

downloads: 915

cite


Abstract

Glavne karakteristike sastava tržišnog trapista iz 1979. god. su: 40,65 % vode ili 59,35 % suhe tvari, 30,41 % masti, 51,16 % masti u suhoj tvari i 58,43 % vode u bezmasnoj tvari sira. Osim srednjih vrijednosti navedene su minimalne i maksimalne vrijednosti kao i procentualne frekvencije i za sir trapist iz 1978. god. Neizjednačenost sastava dokumentira potrebu standardizacije i ekonomičnosti.

Keywords

sir; trapist; sastav

Hrčak ID:

97110

URI

https://hrcak.srce.hr/97110

Publication date:

2.10.1980.

Article data in other languages: english

Visits: 1.895 *