Skip to the main content

Original scientific paper

Enzimi mikrobiološkog izvora kao aditivi u mljekarskoj industriji

Aleksa Cimerman ; Kemijski instituit "Boris Kidrič", Ljubljana
Vladimira Kopitar


Full text: croatian pdf 1.721 Kb

page 163-176

downloads: 708

cite


Abstract

Autori iznose nova saznanja o biokemijskim procesima na području proizvodnje sira kao i prikaz enzimatskih procesa koji se odigravaju prilikom razgrađivanja mliječne bjelančevine. Predloženi su rezultati rada i vođenja tehnoloških postupaka kod kojih je upotrebljavano sirilo mikrobiološkog izvora, u dva sirarska pogona Ljubljanskih mljekari. Referat obuhvaća i kratak pregled historijskog razvoja dobivanja proteolitičkih enzima mikrobiološkog izvora u svijetu.

Keywords

mljekarska industrija; enzimi mikrobiološkog izvora

Hrčak ID:

99908

URI

https://hrcak.srce.hr/99908

Publication date:

1.6.1984.

Article data in other languages: english

Visits: 1.607 *