Skip to the main content

Original scientific paper

Akumulacija slobodnih aminokiselina u procesu zrenja bijelog mekog sira

Natalija Kapac-Parkačeva ; Zemljodelsko-šumarski fakultet, Skopje
Olga Bauer
Tihomir Čižbanovski


Full text: croatian pdf 1.447 Kb

page 200-209

downloads: 429

cite


Abstract

Sirovina i tehnološke operacije koje prate proces izrade sireva doprinose značenju što ga imaju kao jednom od najvažnijih resursa koncentriranih bjelančevina. Ulazeći u sastav mlijeka odnosno iz njega proizvedenog sira, molekulu mliječnih bjelančevina sačinjavaju aminokiseline čiji broj, vrsta i količinska zastupljenost u proizvodu, utvrđuju njegovu vrijednost kao namirnice.

Keywords

bijeli meki sir; zrenje; slobodne aminokiseline

Hrčak ID:

100982

URI

https://hrcak.srce.hr/100982

Publication date:

1.9.1974.

Article data in other languages: english

Visits: 973 *