Skip to the main content

Original scientific paper

Promjene fizičko-kemijskih svojstava UHT sterilizirane pavlake za lupanje tijekom skladištenja

Gordana Niketić ; PKB "Standard", Padinska Skela


Full text: croatian pdf 836 Kb

page 43-48

downloads: 465

cite


Abstract

Praćen je utjecaj kvalitete sirovine i tehnološkog postupka proizvodnje na promjene fizičko-kemijskih svojstava UHT sterilizirane pavlake za lupanje u toku skladištenja do 60 dana. Konstatirano je da termički tretman i uvjeti skladištenja dovode do neznatnog smanjenja količine suhe tvari, bjelančevina i laktoze što ne utiče hitno na promjenu fizičko-kemijskih svojstava i organoleptičkih svojstava pavlake za lupanje.

Keywords

UHT sterilizirana pavlaka za lupanje; skladištenje; fizičko-kemijska svojstva

Hrčak ID:

104609

URI

https://hrcak.srce.hr/104609

Publication date:

3.2.1987.

Article data in other languages: english

Visits: 961 *