Skip to the main content

Original scientific paper

Promjena boje kratkotrajno sterilizirane slatke pavlake tokom skladištenja

Mihailo Ostojić ; Veterinarski i mlekarski institut, Beograd
Gordana Niketić


Full text: croatian pdf 743 Kb

page 131-136

downloads: 446

cite


Abstract

Istraživanje mogućnosti primjene refleksometrije za objektivno mjerenje projmene boje kratkotrajno sterilizirane slatke pavlake dalo je dobre rezultate. Različite temperature skladištenja uticale su na promjenu intenziteta intenziteta boje i duže se održavaju na proizvodima koji su skladištem na nižim temperaturama. Dobiveni rezultati promjene boje kratkotrajno sterilizirane pavlake su u korelaciji sa promjenama kemijskog sastava istog proizvoda pri istim uvjetima proizvodnje i skladištenja.

Keywords

slatka pavlaka; slatko vrhnje; UHT; skladištenje; promjena boje

Hrčak ID:

104954

URI

https://hrcak.srce.hr/104954

Publication date:

2.5.1987.

Article data in other languages: english

Visits: 896 *