Skip to the main content

Original scientific paper

Specifičnost kvaliteta sirovog mlijeka za proizvodnju UHT steriliziranog mlijeka

Anka Popović-Vranješ ; Mljekarska industrija, Banja Luka


Full text: croatian pdf 1.570 Kb

page 195-204

downloads: 675

cite


Abstract

U radu su izneseni osnovni faktori kvalitete sirovog mlijeka za proizvodnju UHT steriliziranog mlijeka. Prikazana je kvaliteta sirovog mlijeka s područja koje je odabrano i na kome se poduzimaju određeni zahvati za obezbjeđenje kvalitetnog mlijeka za UHT obradu. Istaknuta je potreba većeg angažiranja svih učesnika na obezbjeđenju besprijekorne higijene u proizvodnji, na pravilnom hlađenju i na što bržoj dopremi mlijeka mi preradu.

Keywords

sirovo mlijeko; kvaliteta; UHT sterilizirano mlijeko

Hrčak ID:

104970

URI

https://hrcak.srce.hr/104970

Publication date:

1.7.1987.

Article data in other languages: english

Visits: 1.174 *