Skip to the main content

Original scientific paper

Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka

Silvija Miletić ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Jasmina Lukač Skelin


Full text: croatian pdf 747 Kb

page 106-110

downloads: 403

cite


Abstract

Kvaliteta mlijeka, posebno varijabilnost svih vidova tog izvanredno kompleksnog svojstva, predmetom je svakodnevnih istraživanja u mljekarama, tržnim inspektoratima, selekcijskim centrima, znanstvenim i drugim institucijama. Objavljeni podaci o kvaliteti mlijeka, u našoj stručnoj literaturi, uključuju neznatan dio rezultata tih istraživanja, a često se ograničavaju na rezultate određivanja specifične težine i količine mliječne masti i na izračunavanje suhe tvari i suhe tvari bez masti uzoraka mlijeka.

Keywords

mlijeko; sirovo; pasterizirano; kvaliteta

Hrčak ID:

109388

URI

https://hrcak.srce.hr/109388

Publication date:

1.5.1976.

Article data in other languages: english

Visits: 991 *