Skip to the main content

Original scientific paper

Važnije karakteristike sastava ovčjeg mlijeka pašnjačkog rejona Rtanj s posebnim osvrtom na mineralne tvari mlijeka

Dragoslava Mišić ; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija
Dušica Petrović


Full text: croatian pdf 1.449 Kb

page 175-184

downloads: 403

cite


Abstract

Zahvaljujući odgovarajućoj konfiguraciji terena i osobinama travnog pokrivača, brdsko-planinski rejon Rtnja odlikuje se povoljnim prirodnim uvjetima za uzgoj ovaca. Ovdje je domaća pramenka najvažniji korisnik prirodnih travnjaka, koji se na tradicionalni način koriste, u vidu ispaše i sijena. Na ovom području paša i sijeno predstavljaju glavne izvore stočne hrane i skoro jedine za ishranu ovaca.

Keywords

ovčje mlijeko; sastav; mineralne tvari; pašnjački rejon; Rtanj

Hrčak ID:

109462

URI

https://hrcak.srce.hr/109462

Publication date:

1.8.1976.

Article data in other languages: english

Visits: 922 *