Skip to the main content

Original scientific paper

Kontrola količine bjelančevina, kalcija i fosfora u našim sirevima

Tatjana Slanovec ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija
Slavica Golc


Full text: croatian pdf 808 Kb

page 194-198

downloads: 678

cite


Abstract

Količina bjelančevina i mineralnih tvari u siru ovisi o sirovini, pripremi mlijeka i tehnološkom procesu pa se stoga ne pojavljuju samo razlike u njihovim količinama po tipovima sira, već i kod sira istog tipa odnosno naziva. U vezi navedenoga, kao i sa gledišta ishrane, zanimale su nas količine bjelančevina i kalcija u našim sirevima, kao i odnos između kalcija i fosfora.

Keywords

sir; bjelančevine; kalcij; fosfor; kontrola

Hrčak ID:

111590

URI

https://hrcak.srce.hr/111590

Publication date:

1.9.1978.

Article data in other languages: english

Visits: 1.206 *