Skip to the main content

Original scientific paper

Učinak olova na sadržaj proteina i aktivnost laktat dehidrogenaze u kulturi jetrenog tkiva

E.J. Kucharz ; Department of Clinical Chemistry and Laboratory Diagnostics and Department of Pathology, Silesian School of Medicine, Katowice, Poland
B. Stawiarska-Pieta ; Department of Clinical Chemistry and Laboratory Diagnostics and Department of Pathology, Silesian School of Medicine, Katowice, Poland


Full text: english pdf 3.875 Kb

page 225-229

downloads: 305

cite


Abstract

Rezovi jetre fetusa i odraslog štakora održavani su in vitro u medijima kojima su dodavane različite koncentracije dona olova. Utvrđeno je značajno smanjenje količine proteina u mediju i povećanje aktivnosti laktat dehidrogenaze. Promjene su bile ovisne o koncentraciji olova u mediju. Jetra fetusa bila je osjetljivija na učinke olova negoli jetra odraslog štakora.

Keywords

Hrčak ID:

153812

URI

https://hrcak.srce.hr/153812

Publication date:

24.2.1987.

Article data in other languages: english

Visits: 1.092 *