Skip to the main content

Original scientific paper

Sušenje gljiva

Stjepan Sito ; Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zavod za mehanizaciju poljoprivrede
Mateja Grubor ; Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zavod za mehanizaciju poljoprivrede
Branko Šket ; Šolski center Šentjur
Marjana Koren ; Šolski center Šentjur
Vladimir Džaja ; PIK Vinkovci
Iva Maletić ; Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zavod za mehanizaciju poljoprivrede


Full text: croatian pdf 637 Kb

page 38-42

downloads: 321

cite

Full text: english pdf 637 Kb

page 42-42

downloads: 3.819

cite


Abstract

Uzgoj gljiva zahtijeva primjenu nove tehnike i tehnologije, te stalno ulaganje u proizvodni sustav. Tijekom proizvodnog ciklusa nastaju gubici i značajni troškovi u sustavu distribucije.
U radu su prikazane mogućnosti industrijskog sušenja šampinjona i bukovače u različitim oblicima. Kako bi se zadržala kvaliteta i minimalizirali troškovi sušenja nužno je proces sušenja optimalizirati. To se postiže primjenom različitih temperatura i brzina zraka za sušenje.

Keywords

gljive; sušenje; temperatura zraka za sušenje

Hrčak ID:

162615

URI

https://hrcak.srce.hr/162615

Publication date:

5.11.2014.

Article data in other languages: english

Visits: 5.109 *