Skip to the main content

Review article

AKTUALNOSTI U HRANIDBI PREŽIVAČA

Darko Grbeša ; Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu domaćih životinja, Zagreb, Republika Hrvatska


Full text: croatian pdf 1.877 Kb

page 233-243

downloads: 685

cite


Abstract

U ovom se radu raspravlja o ulozi mikrobioloških procesa u buragur u hranidbi preživača. Govori se o primjeni novih spoznaja u optimalizaciii iskorištenja konačnih produkata probave (hlapivih masnih kiselina i minarala u buragu; glukoze, aminokiselina i masnih kiselina u tankom crijevu, amonijaka i plinova u buragu) u praktičnoj hranidbi poligastričnih životinja. Iznose se mogući pravci primjene dostignuća biotehnologije u pospješenju primijenjiosti hranjivih tvari.

Keywords

Hrčak ID:

162622

URI

https://hrcak.srce.hr/162622

Publication date:

28.7.1993.

Article data in other languages: english

Visits: 1.147 *