Skip to the main content

Professional paper

Skladištenje krumpira

Nino Rotim ; Federalni agromediteranski zavod Mostar


Full text: croatian pdf 152 Kb

page 36-39

downloads: 454

cite

Full text: english pdf 152 Kb

page 39-39

downloads: 2.292

cite


Abstract

Čuvanje krumpira tijekom zimskog razdoblja predstavlja složen proces jer su gomolji po svom kemijskom sastavu vrlo nepogodni za čuvanje. Gomolji krumpira sadržavaju mnogo vode zbog čega se lako oštećuju, a podložni su i klijanju, što redovito stvara gubitke kod skladištenja. Krumpir je tijekom zime moguće čuvati u improviziranim skladištima, podrumima i trapovima premda su za tu namjenu najprikladnija suvremeno opremljena skladišta s aktivnom ventilacijom, u kojima se krumpir uspješno može čuvati do 10 mjeseci.

Keywords

čuvanje krumpira; gubitci; suvremeno opremljena skladišta

Hrčak ID:

163326

URI

https://hrcak.srce.hr/163326

Publication date:

14.12.2010.

Article data in other languages: english

Visits: 3.230 *