Skip to the main content

Professional paper

Gospodarska svojstva introduciranih sorata breskve i nektarine na području Gabele

Ivana Batinić ; Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Dijana Vego ; Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Paulina Šaravanja ; Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru


Full text: croatian pdf 257 Kb

page 14-22

downloads: 1.067

cite

Full text: english pdf 257 Kb

page 22-22

downloads: 156

cite


Abstract

U radu su analizirana pomološka svojstva introduciranih sorata breskve – Royalgem i Rich Lady te nektarine – Big Top i Maria Laura.
Najmanju prosječnu težinu imala je sorta Royalgem, 156 g, a najveću sorta Big Top, 171,30 g. Sorta breskve Royalgem te sorta nektarine Maria Laura imaju odlično ocijenjen okus i aromu i izvrsnu usklađenost organoleptičkih svojstava. Sadržaj suhe tvari breskve u ovom istraživanju iznosi 10 – 11.5%.
Rezultati ovog rada preporuka su za dalje širenje sorata breskve Royalgem i Rich Lady te nektarine Big Top i Maria Laura, odnosno oni su potvrda pozitivne introdukcije.

Keywords

pomološka svojstva; introducirane sorte; organoleptička svojstva

Hrčak ID:

163337

URI

https://hrcak.srce.hr/163337

Publication date:

5.11.2010.

Article data in other languages: english

Visits: 1.750 *