Skip to the main content

Professional paper

Vinska komina kao izvor toplinske energije

Neven Voća ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za poljoprivrednu tehnologiju, skladištenje i transport


Full text: croatian pdf 238 Kb

page 91-99

downloads: 318

cite

Full text: english pdf 238 Kb

page 99-99

downloads: 907

cite


Abstract

Kako proizvođači vina nemaju iskustva u pripremi i korištenju vinske komine u proizvodnji energije, glavni cilj ovog rada je uvođenje peletiranja kao ekološkog i energetskog načina termičke obrade tog ostatka nakon proizvodnje vina. Prikazat će se prednosti i nedostaci peletiranja te korištenja peleta iz vinske komine u proizvodnji toplinske energije. Također, predlaže se upotreba malih postrojenja za peletiranja ostatka poljoprivredne proizvodnje u svrhu proizvodnje peleta kao goriva za proizvodnju toplinske energije.

Keywords

peletiranje; vinska komina; toplinska energija

Hrčak ID:

163989

URI

https://hrcak.srce.hr/163989

Publication date:

19.12.2008.

Article data in other languages: english

Visits: 2.035 *