Skip to the main content

Other

JAJA

Đuro Senčić ; Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Agriculture in Osijek, Vladimira Preloga 1, 31000 Osijek, Croatia
Danijela Samac ; Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Agriculture in Osijek, Vladimira Preloga 1, 31000 Osijek, Croatia


Full text: croatian pdf 174 Kb

page 79-79

downloads: 290

cite


Abstract

Priručnik je namijenjen studentima Zootehnike Poljoprivrednoga fakulteta u Osijeku za modul Peradarstvo, na stručnome studiju „Zootehnika“ i modul Tehnologija stočarske proizvodnje, na sveučilišnome diplomskome studiju Hranidba domaćih životinja, ali i poljoprivrednim proizvođačima te zainteresiranim građanima. Priručnik se sastoji od 10 poglavlja: 1. Uvod, 2. Važnost konzumacije jaja za zdravlje ljudi, 3. Fiziologija stvaranja i građa jaja, 4. Tehnologija proizvodnje konzumnih jaja, 5. Sortiranje (klasiranje), pakiranje, skladištenje i konzerviranje jaja, 6. Prerada jaja, 7. Kvaliteta jaja, 8. Tradicijski običaji vezani uz jaja, 9. Jela i pića od jaja, 10. Literatura. Knjiga je bogato ilustrirana (49 slika).

Keywords

Hrčak ID:

191589

URI

https://hrcak.srce.hr/191589

Publication date:

20.12.2017.

Article data in other languages: english

Visits: 1.007 *