Skip to the main content

Original scientific paper

KULINARSKI ELEMENTI U HRVATSKOJ I RUSKOJ FRAZEOLOGIJI

Anita Hrnjak orcid id orcid.org/0000-0002-2660-7332 ; Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu


Full text: croatian pdf 111 Kb

page 197-216

downloads: 3.485

cite


Abstract

U ovome radu analizira se dio korpusa hrvatskih i ruskih frazema s kulinarskim elementima kao komponentаma i onih koji u svom semantičkom talogu imaju sliku povezanu s jelom. Cilj rada je prikazati simbolički, metaforički i konotativni potencijal hrane kao frazeološke komponente putem analize načina izgradnje frazeološkog značenja, te istaknuti najočitije sličnosti i najzanimljivije razlike između ovakvog tipa frazeologije u hrvatskom i ruskom jeziku.

Keywords

hrvatska frazeologija; ruska frazeologija; hrana kao frazeološka komponenta

Hrčak ID:

22038

URI

https://hrcak.srce.hr/22038

Publication date:

21.4.2008.

Article data in other languages: russian

Visits: 4.909 *